keskiviikko 23. tammikuuta 2013

selvästi hyvä päivä

Takana kaksi jumppaa ja hyvä fiilis!

Ensin olin Core-tunnilla. Välineenä oli ah-se-niin-turhalta-tuntuva kuminauhavehje. En edes muista sen nimeä. Vika on todennäköisesti minussa kun en vain saa niitä liikkeitä tuntumaan tarpeeksi. En yksinkertaisesti jaksa vielä tehdä kylkihoovereita polvet irti maasta ja vaikka liike kyllä tuntuu tutinana kevennettynäkin, en vain saa siitä tarpeeksi irti. Harmittaa. Mä en kuitenkaan aio luovuttaa vaan aion käydä tuolla tunnilla niin sitkeästi että jossain vaiheessa osaan ne kaikki liikkeet ja pystyn ne oikein tekemään. Silloin myös luulisi kropassa tuntuvan!

Coren jälkeen hilpaisin heti Functional trainingiin ja siitä kyllä nautin kovasti. Tunnilla tehdään neljä patteria, joissa kussakin on kolme liikettä ja ne toistetaan aina kolme kertaa. Liikkeissä on mukana sellaisia joista en tykkää yhtään (kuten hiihtämiset...) mutta myös sellaisia joita voisin tehdä aina vain! Tunti on minulle raskas, mutta silti vain haluan käydä siellä aina vain uudestaan. Nyt ohjaaja vaihtuu pariksi viikoksi ja ensi viikolla onkin sitten toinen ohjelma läpikäytävänä. Sitä odotellessa!

Loppuun vielä ruokapäiväkirjaa. Päätin lisätä pähkinää ruokavaliooni, sillä niinä päivinä kun en syö avokadoa tai toisaalta mitään paistettua, en saa hyviä rasvoja mistään. Toivottavasti saksanpähkinät auttavat tähän. En tiedä onko saksanpähkinä paras mahdollinen tähän tarkoitukseen, mutta valitsin tuon pähkinän pääasiassa siksi etten tykkää siitä niin paljon eikä napsimisen vaaraa ole. Lisäksi päätin alkaa nappailemaan pari luumua aina iltarahkan yhteydessä, josko vatsa alkaisi toiminaan sitten vähän paremmin. Tuntuu jotenkin hassulta että silloin kun syöt paskasti ja elät kuin porsas karsinassaan, mitään vatsaongelmia ei todellakaan ole... En vain ymmärrä.

7.30 ruispuuroa, karpaloita, banaani
10.30 juuressosekeitto, ruisleipä, salaattia, kurkkua, punajuurta
14.00 mandariini
18.30 tomaattipapukeittoa, raejuustoa, ruisleipä (oivariini, juusto, kurkku, salaatti)
21.00 maitorahka, 2 luumua, 3 saksanpähkinää

5 kommenttia:

  1. Hei, kokeileppa lisätä vähän proteiinia vielä sun aamupalaan ja lounaaseen.Kun sun aamupala sisältää nyt pelkkää hiilaria, esimerkiksi kananmunalla/rahkalla saisit hyvin siihen myös täyttävämpää proteiinia, Myös aamulla voit syödä pari saksanpähkinää, cashewpähkinä on kans hyvää ja onhan niitä vaikka mitä!:)

    Välipalalla ota mandariinin kaveriksi jotain proteiinipitoista, esimerkiksi rahkajogurttisekoitusta tai raejuustoa.
    Mietin että luonnonjogurtti vois mahdollisesti rauhoittaa sun vatsaa? Kokeileppa sitä, ihan a -jogurttia missä on niitä hyviä bakteereja.:)

    VastaaPoista
  2. Normaalisti syön lounaalla kyllä enemmän proteiinia, tai siis proteiinia ylipäätään. Tänään paras vaihtoehto koululounaaksi oli kuitenkin tuo sosekeitto eikä esimerkiksi raejuustoa ollut tarjolla... Yleensä koitan valita jotain niin proteiinipitosta kuin mahdollista.

    Olen miettinyt raejuuston lisäämistä puuroon aamuisin mutta jotenkin en vain ole saanut vielä aikaiseksi tehdä sitä. Sama saamattomuus koskee vähän tuota välipalaa, tiedän että jumpatkin menisi paremmin kun söisin protskua ennen suoritusta mutta jotenkin vain tuntuu etten haluaisi syödä rahkaa sekä iltapäivällä että illalla. Ehkä tuo jogurtti voisi tuoda muutosta asiaan. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kouluruoka...:S Hyvä, kokeile käytännössä, myös rahkajogurttiseos puuron seassa on namia!Sit kannattaa jossain vaiheessa ihan miettiä proteiinijauhetta. Se helpottaa elämää koska voit kuljettaa sitä juomaa mukanasi esim välipaloina ja lisätä aamupuuron tai jogurtin sekaan.:)

      Poista
  3. Kuulostaa ehkä hölmöltä, mutta missä järjestyksessä syöt, jos syöt samalla aterialla hiilareita ja protskuja? Ainahan ei voi järjestystä valita, mutta itse olen huomannut, että kun syön ensin hedelmän, seuraavana salaatin/leivän/puuron yms. ja viimeisenä proteiinipitoisen osan, niin masu toimii parhaiten. Eli yritän syödä sulamisjärjestyksessä. Kannattaa ainakin kokeilla :)

    VastaaPoista
  4. Mä syön kaikkea sekaisin. Tänä aamuna laitoin just siihen puuroon raejuustoa, banaania ja karpaloita ja kaikki meni yhdessä alas. Lounaalla pyrin yleensä siihen että keittolounaalla syön salaatin ensin ja sitten sen keiton ja mahdollisen leivän. Jos ruoassa on proteiinia, vedän kaikkea vain sekaisin. Sama se on kyllä myös päivällisellä, kaikkea vaan sekaisin :D Illalla sitten joskus vaihtelen leivän ja maitorahkan paikkaa (jos siis syön illalla rahkan), vähän enemmän sen mukaan kumpaa tekee mieli enemmän, suolaista vai makeaa.

    Mä olen luonteeltani aika kulinaristi ja rakastan maistuvaa ruokaa. Siksi mä mielellään syön kaikkea sekaisin että saan ne maut jotenkin "paremmin" esiin :D En tiedä ymmärrätkö mitä tarkoitan, mutta tällaiseen mä olen tottunut!

    VastaaPoista