perjantai 4. tammikuuta 2013

liikuntasuunnitelma viikolle 1


Olen laatinut jokaiselle viikolle oman liikuntasuunnitelman. Olen sen verran laiska ihminen, etten välttämättä "pysty" lähtemään liikkeelle ilman tarkkaa suunnitelmaa siitä, milloin pitäisi liikkua. Aion tosiaan hyödyntää yliopistoliikuntaa niin paljon kuin mahdollista ja ensi viikolla aion mennä sekä EasyStepiin että Coreen. Stepissä en ole aikaisemmin käynyt ollenkaan, mutta uskoisin pitäväni siitä. Jotenkin jalkojen treenaus on aina ollut musta kivempaa kuin esimerkiksi käsien! Päätin aloittaa tuosta helposta versiosta, jotta opin hyvän askellustekniikan. Coressa kävin viime syksynä useamminkn (peräti 4 kertaa!) ja tykkäsin tuosta jumpasta kyllä tosi paljon. Sopivan rankka! Suunnitelma saattaa näyttää melko yksipuoliselta, mutta tämä menee valitettavasti täysin koulun mukaan: joudun valitsemaan tunnit niin, ettei luennoilta tarvitse olla pois. Lopuksi vielä esittelyt niistä tunneista, joille olen menossa!

Easystepissä on helppoja askelsarjoja step-laudalle nousten. Tunti sisältää lihaskunto-osuuden sekä loppuvenyttelyt. Sopii aloittelijoille ja niille, jotka eivät pidä monimutkaisista askelsarjoista.

Core-tunnin avulla lisäät keskivartalon voimaa ja hallintaa sekä koko kehon liikkuvuutta. Tunnilla tehtävät harjoitteet kehittävät myös tasapainoasi. Tunti alkaa kehoa lämmittävällä tasapaino- ja liikkuvuusosuudella, josta jatketaan voimaliikkeisiin sekä venyttelyihin. Tunti ei sisällä vaikeita askelsarjoja ja se sopii niin aloittelijalle kuin jo pitkään liikuntaa harrastaneelle treenaajalle.

Lähde: https://www.jyu.fi/yliopistopalvelut/opintopalvelut/yliopistoliikunta/lajikuvaukset

2 kommenttia:

  1. Nähdään ehkä joku kerta easystepissä ;)

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti, toivottavasti! EasyStepiin en vaan pääse tosi usein kun menee tyhmästi koulun kanssa päällekäin aika usein... Mutta huomenna nyt ainakin meen ja sitten tulevaisuudessa aina joskus! :)

    VastaaPoista