torstai 24. tammikuuta 2013

kevyttä lenkkeilyä ja raskasta ruokaa

Heippa! Tulin just kotiin raikkaalta ja superkylmältä lenkiltä. Kävin moikkaamassa kaveria toisella puolella järveä ja matkaa kertyi 2,6 kilometriä suuntaansa. Ihan mukava verryttelylenkki siis eilisistä jumpista! Huomaan kyllä jalkojen olevan huomattavasti väsyneemmät kuin yleensä ja ojentajissakin tuntuu pientä kipuilua. Jotain tein siis eilen oikein!

Tänään on ohjelmassa vielä suihku ja ruoanlaitto sekä sitten erään miesvieraan vastaanottaminen tänne asunnolle ;) Postauskin piti tulla lähettämään jo nyt sillä illalla mulla on varmaan jotain ihan muuta tekemistä...

7.30 ruispuuro, karpaloita, banaani, raejuustoa
12.00 2 punajuuripihviä, ratatouillea, kiinankaalisalaattia, punajuurta, herkkusieniä
16.00 maitorahka
19.00 kanaa, raejuustoa, salaattia, kurkkua, tomaattia
22.00 ruisleipä, oivariini, juusto, puolikas avokado, 2 luumua, raejuustoa

Sain edelliseen postaukseen kommentin, jossa mua kehotettiin ottamaan proteiinia myös aamupalalla. Iskin siis puuroon tänä aamuna kaksi ruokalusikallista raejuustoa ja hyvältä maistui! Täytyy ottaa tavaksi. Proteiinia pitäisi ehdottomasti saada enemmän myös lounaalla, mutta ärsyttää oikein kun kaikki yliopiston kala- ja kanaruoat on yleensä perunalaatikkoa tai sitten kanapastaa. Mielummin otan ne hiilarini sitten tuosta leivitetystä punajuuripihvistä (voi kyllä... itkin melkein verta kun tajusi että tässähän on jumalauta korppujauhoja päällä) kuin tavallisesta höttöpastasta. Harhaa tai ei, näin minä ajattelen!

3 kommenttia:

  1. Joo muakin turhauttaa, kun lounaalla ei saa tarpeeksi protskua ja joutuu syömään vaan pastaa tai perunaa. Meillä oli tänään yliopistolla lohilaatikkoa, jossa ei ollut lohta juuri ollenkaan. Sanoin kassalle, että onko tätä lisää, kun ei tässä oo enää kalaa. Kassa nosti sitten toisesta astiasta kannen ja mutisi jotain "no niinpä tietenkin." :D Söin sitten ne vähäiset lohen palat mitä sain lautaselleni ja vähän perunaa. Onneksi salaatilla saa mahaan terveellisempää (ja vatsaystävällisempää) täytettä. :)

    Pitää kyllä antaa palautetta tästä. :P

    Kaurapuuro ja raejuusto, nami!

    VastaaPoista
  2. Täällä on kanssa ongelmia tuon protskun saamisen kanssa. Oletko tofua paljon syönyt ja jos olet niin mitä pidit siitä? Oon ite aatellut että sitä voisi kokeilla joillain aterioilla.
    Ja tosiaan nuo "kouluruokailut" ovat vähän hankalia kun se ruoka ei ole ihan sellaista mitä itse haluaisi. Tokihan mä sen ymmärrän et esim. pasta ja peruna on tosi edullisia, mutta kun en haluaisi koko viikkoa vetää pelkillä hiilareilla eteenpäin ja pelkkä salaatti ei täytä sitten millään. :')

    Voisin itsekin kokeilla tota raejuustoa tonne puuron sekaan. Ei ole koskaan tullut mieleen!

    VastaaPoista
  3. Pyrin syömään tofua ehkä semmoisen kerran viikossa, tai yleensä kaksi kun sen paketin kätevästi puolittamalla on kaksi ateriaa valmiina :D Syön sen yleensä tylsästi wokkivihannesten kanssa, joten se on yleensä sellainen hätäpikaruoka. En ole kauheasti jaksanut perehtyä tofun maustamiseen (ostan siis aina maustamatonta) ja yleensä vain paistan sen kylmäpuristetussa rypsiöljyssä. Joskus olen maistanut soijakastikkeessa marinoitua tofua ja se on kyllä hyvää!

    Harmittaa kun en kauheasti osaa laittaa mitään tofurokia, tai en ole keksinyt mitä siitä voisin tehdä. Onko ideoita? :)

    VastaaPoista